‘Het is het eind van de week, je maag is flink van streek, hij komt iets te kort, cherry whisky pils of port’. Band Zonder Banaan zong er al over. Het is vrijdagmiddag. De hele week keihard geploeterd, gezwoegd en gezweet. Het is tijd voor een drankje! De Vri-Mi-Bo, oftewel VRIijdagMIddagBOrrel, is niet alleen bij bedrijven weer helemaal hot en happening, ook bij de Midzomerfeesten Bentelo blijkt het een gouden zet. Iedereen herinnert zich nog die eerste editie bij zo’n 35 graden, de hele avond buiten. Of die heftige party vorig jaar met Diss nie okay en een flink aantal blessures. Maar waarom is een Vri-Mi-Bo nou zo’n succes? #thankgoditsfriday

>> Op tijd beginnen…
Direct vanuit je werk door. Hoe geniaal. Je hoeft niet thuis op de bank te wachten tot je een ons weegt, volledig ingekakt ontwaakt uit je powernap, voordat je ein-de-lijk naar een feestje kunt. En een bijkomend voordeel van op tijd beginnen, kán zijn dat je ook eerder thuis bent en de volgende dag fitter bent… Ik zeg niet voor niets ‘kán’, want de fanatiekelingen onder ons presteren het ook na Vri-Mi-Bo’s om via allerlei afterparty’s alsnog in bed te belanden wanneer de vogels al weer beginnen te fluiten.
#itsfriday #timetogomakestoriesformonday

Even een tip voor de werknemers, werkgevers doe even je oren en ogen dicht. Alcohol maakt moe. Als je je vrijdag uitslooft en dus vermoeid aan de Vri-Mi-Bo begint, zal dat alleen maar sneller gaan. Ga die dag dus niet als een dolle aan het werk, maar spaar jezelf een beetje.
#itsfriday #onlyonedecision #bottleorglass #workingfromninetowine

>> Goed voor teambuilding
Tegen een goede Vri-Mi-Bo kan geen survivalweekend in de Ardennen of een veel te dure cursus blablablamanagement op. Natuurlijk maak je bij de koffieautomaat wel eens een praatje met collega’s, maar met een borrel gaat dat toch net even anders. Andere onderwerpen komen op tafel. Je leert elkaar beter en op een andere manier kennen. Dat is goed voor de werksfeer. Pas wel op voor imagoschade, ruim 1 op de 5 vrijdagmiddagborrels loopt namelijk flink uit de hand. Je wilt niet maandags met schaamrood op de kaken naar je werk, omdat je weer ergens in bent geklommen, een salto van tafel probeerde te doen waar iedereen bij is of die blonde secretaresse in kort rokje probeerde te versieren.
#waarschuwing #vrijdagmiddagborrelkangevaarlijkzijn #werknemervandemaand

>> Geniale ideeën
Je bedenkt geniale dingen als je aan het drinken bent. De hele week kwam je er niet uit, maar als je vroeg begint met je Vri-Mi-Bo bedenk je vanwege de creativiteit die alcohol in je losmaakt nog snel even de oplossing voor die kwestie waar je de hele week mee in je maag zat.
#alcohol #becausenogreatstorystartedwithsomeoneeatingasalad

Genoeg voordelen dus, zo’n Vri-Mi-Bo. Heb jij er geen op je werk? Niet getreurd, bij de Midzomerfeesten Bentelo ben je ook dit jaar weer vrijdag 6 juli vanaf 16.00 uur welkom voor de gezelligste Vri-Mi-Bo! Ik heb er al wel weer zin in…en hoop alvast op dat prachtige weer van de eerste editie.
#welllookwhatfinallydecidedtoshowup #hellofriday
#inprincipehadhetgisterenalvrijdagmoetenzijn #maarerwordtweereensnietnaarmijgeluisterd

— door Sharon Leuveld —