Zwoegend in de zon op maandagochtend na de zomerfeesten, bierblaadjes wassend, vroegen we ons af: ‘Wat maakt een bierblaadje toch veel mee in zo’n weekend. Wat zou ie allemaal gezien hebben? Wat als ie kon praten?!’ #maandaggevoel #maandagwasdag

Nou, dan zou hij het volgende vertellen:
“Vorige week woensdag mocht ik eindelijk weer uit het Midzomerfeestenhok. Met al mijn broertjes richting het terrein. Een paar dames haalden met een doekje het stof van me af, zodat ik weer mooi glom. Toen werd ik klaargelegd onder de bar. #klaarvoor4dagenfeest

Donderdagavond was het dan zover. Yes! Ik werd voor de eerste keer dit weekend volgetapt. Dat moment, euforisch! Daar kwamen ze mijn kant op, die goudgele tarwesmoothies. Langzaam liet de barman ze in me zakken en viel er wat bier op me. Of wijn, of fris, maar daar ben ik minder dol op. Deze donderdag lieten ze me iets vaker liggen. Het was Blau Weissen Fest met grote bierpullen en voor het transport daarvan hadden ze me niet nodig… Toch heb ik me wel vermaakt, lekker liggend luisteren naar die Duitse kneiters. Wat stond de tent op z’n kop! #partyohneende

Eenmaal volgetapt, volgde de tocht door de tent. Op weg naar de dorstige biertanks. Onderweg botste ik wel eens per ongeluk tegen een hoofd aan, maar meestal wist mijn baasje me wel goed door de tent te manoeuvreren. Soms had ik ook een klungelig baasje, die mij pardoes met inhoud en al op de grond liet kletteren. Dat was meestal wat later op de avond. Vooral vrijdag is me dat vaak overkomen. Dat dolle feest zorgde ervoor dat ik niet de enige was die op de grond lag. Menig feestganger lag naast me, met een paar blessures tot gevolg. De grootste waaghalzen waren toch wel de gitarist van de band en zijn privé toeschouwer die van grote hoogte op ons neerkeken. #apenkooi

Nadat mijn baasje mij op de plek van bestemming heeft gebracht en ik ben leeggeroofd, komt de grote afwijzing. Ik word op de grond gegooid. Iedereen trapt op me, schopt me aan de kant of struikelt over me. En dan ben ik nog niet eens zo dik als mijn oranje collega-bierblaadjes in de Hoeve. Met name zaterdag en zondag toen de tenten bomvol waren, overkwam me dit geregeld. Zondag was het overigens wel gezellig op de vloer tussen al die confetti. Totdat de tent uiteindelijk helemaal leeg was en een paar broertjes van me helaas gesneuveld waren. #aanalleskomteeneind

Maandag was misschien wel de mooiste dag. Toen werd ik door een aantal lieve, doch brakke dames in bad gedaan, samen met m’n overgebleven broertjes. Ik werd heerlijk gewassen, al het vuil werd van me af gesopt. En toen… werd ik weer teruggelegd in het hok waar ik nu lig te wachten op het volgende feest”, aldus het bierblaadje. #gelukkigishetinBenteloheelvaakfeest

Charlotte en Sharon Leuveld & de blaadjeswassers #totvolgendjaar