Er was eens een fuifje in een klein dorp hier ver, ver vandaan, genaamd de Midzomerfeesten Bentelo. John Epping en de duizenden dwergen dronken bier, liepen polonaises, twerkten met hun billen en hadden het gezellig. En dat vier dagen lang. Hee hoo, hee hoo, feestje bouwen doen we zo!!

welkomindefeesttent #welkomopdeallerleukstepartyvanhetdorp

Het was een Duitse donderdagavond in juli, de klok sloeg twaalf uur. De feestgangers liepen nog in Dirndls en Lederhosen door de blauwwitte tent te slobberen uit de halve liters en te dansen op de Duitse deuntjes van de Palemiger Spatzen en DJ Bart Eshaus. Toen daar plots een arme Assepoester zijn glazen telefoon was verloren! In paniek ging hij op zoek en kwam onderweg zijn lelijke stiefbroer tegen die probeerde te buikschuiven met een Lederhose. Dat bleek vrij lastig! Een vrolijke Fraulein vond de telefoon met camera nog aan en hielp Assepoester uit de brand. Het leven is geen sprookje, als je om middernacht je telefoon verliest ben je gewoon dronken. Gelukkig hield hij er wel een leuke vlog aan over.

Märchen #nurnocheineschuhean

En dan was er die vrijdag, die verschrikkelijk mooie vrijdag! De middag begon kalm en ontspannen, buiten in de zon. The Given Horse XL mag je niet in de bek kijken, want goede hits hadden ze zeker! De avond viel, iedereen ging langzaam richting tent. Wie voelde zich niet als Alice in Wonderland?! Want wat een feest werd het met House of Rock en Lampegastuh! Eigenlijk was die hele Vrimibo één groot sprookje, van begin tot eind! Maar wel eentje zonder heksen, boze wolven en draken, alleen maar met helden, koningen en prinsessen! Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, was dit het mooiste feestje van het land?!

springenvoorjeleven #laatjegaanlossss

Op de zonnige zaterdagochtend werden er vele lelijke eendjes wakker. Achterna gezeten door een flinke kater en nog naar drank riekend waggelden ze naar de Funny Noaber Games toe. Daar kwamen ze een slapende Doornroosje tegen. Die was geprikt door een wesp en werd 100 jaar later wakker, toen de prinses hem wakker zoog. Even later tijdens de playbackshow kon Klein Duimpje de zevenmijlslaarzen niet de baas en stortte met bierkratten en al ter aarde, voor het oog van heel Bentelo. Ze hield er wel haar eigen GIF-je aan over! De koningen van de FNG vierden hun overwinning met bier, muziek en een lapdance voor gretige grootmoeder. Nadat de zon onder ging en de feestvierders zich weer naar de tent snelden, was het tijd om te springen met Donfetti, Luftwaffel, De Rooie Jager, Harry en Chivv…of was dat nou Zwarte Jannes? Er was in ieder geval één iemand die het onderscheid niet wist. Quasimodo bleef ook ’s avonds in zijn rol. Lag dat aan zijn liefde voor playback of bier?! En Repelsteeltje was het pad naar huis even kwijt.

niemandweetdatikschuinsmarcheerderheet

Schoonheidsslaapjes zijn ingevoerd om wakker gekust te kunnen worden door een prins. En niet om wakker geschreeuwd te worden op de vroege zondagochtend door een gierende Gregor. De zondagmorgen begon ook te vroeg voor één van de coureurs. Nog voordat hij goed en wel een auto had geraakt, reed hij al tegen een boom aan. ’s Middags waren de feestgangers even van hun à propos. Ze tuurden met z’n allen naar een scherm waarop 22 vrouwen achter een bal aan holden. Gelukkig schoot de Rattenvanger van Hamelen te hulp, betoverde iedereen met fijne deuntjes van Blue Shoes, MoNoMaN, Hard2Get, Otto Lagerfett en The Bentleys, en nam zo alle ratjes mee de tent in. Daar werd feest gevierd van voor tot achter, en van links naar rechts. En die moshpit, daar zat pas potentie in! Voor wie het weekend nog niet lang genoeg had geduurd, was er nog wel een afterparty of geheime feesttent te vinden. Ene Hans en Grietje kunnen de volgende keer beter broodkruimels strooien, zodat ze de deur naar de helperstent nog terug kunnen vinden.

knibbelknabbelknuisje #metdedeurinhuisvallen

En daar zaten we dan uiteindelijk, de drie biggetjes, op maandagmiddag met een nozempje op het midzomerfeestkantoor. Een laatste atje voor de sfeer. Op zoek naar bijzondere verhalen voor in onze blog. Sap was er genoeg dit weekend, maar weinig sappige verhalen. Te weinig gebeurd of te heftig gefeest? Zeker weten dat laatste! Gelukkig hebben we op maandag tenminste één vergeetachtige feestvierder zijn geheugen op kunnen frissen met enkele foto’s, toch handig hoor die telefoons tegenwoordig. En er was iemand zo dol op de aankleding dat hij een Nozem-zitzak ontvoerde, maar op maandag toch weer keurig terugbracht.
En we leefden nog lang en gelukkig.

totvolgendjaar #gelukkighebbenwedefotosnog

— door Charlotte Leuveld | Sharon Leuveld | en vele sprookjesfiguren