Daar zitten we dan op maandagmiddag 9 juli op het opgeruimde en verder uitgestorven terrein, op de tenten en de vrijwilligers na. Weg aankleding, weg sfeer, alleen aan de voorbij waaiende bierwalm kun je nog merken dat hier een feestje was. En wat voor een feest! Na zo’n prachtweekend zit je daar met een kater. Een deceptie-kater, omdat het alweer voorbij is. Over katers gesproken, wat kun je er veel verschillende hebben in zo’n weekend. We nemen ze met je door.

ervaringsdeskundigen

Groβe-Gläser-Kater op vrijdagochtend

Op zo’n eerste avond van het Midzomerfeestweekend voel je je altijd sterk en kun je de hele wereld (lees: weekend) aan. Helemaal met van die grote glazen en verkleed in Dirndl of Lederhose. Dat geeft toch net iets extra’s aan zo’n avond. Totdat je op vrijdagochtend wakker wordt in het desbetreffende tenue en met de bierpul van het Blau Weiβen Fest nog in je hand. Benieuwd hoeveel mensen dat dit jaar is overkomen… En er is ook altijd een baas boven baas die op zo’n eerste avond na al die groβe Gläser nog zin heeft aan een Nozempje. Maar hij blijkt toch niet zo onsterfelijk als hij dacht en valt direct aan de keukentafel in slaap. Vrouwlief teleurgesteld achterlatend.

zondersmeringgaatallesnaardetering #nurnochdieDirndlan

Ik-ben-nog-dronken-kater op zaterdagochtend

Kearl, kearl, wat een Vri-Mi-Bo was dat! Hoe kan het ook anders dat je met kater wakker wordt als je om 16 uur al begint. Ultiem chillen in de zon met fijne hitjes van Lennard Kiezenbrink, met zijn nieuwe muzikale creatie de MoNoMaN oNeMaNbaNd (het blijft moeite kosten om deze naam in één keer goed te spellen). Daarna maximaal feesten in de tent met Vossenjacht. Dat het op zo’n middag/avond geen zin meer heeft om na te komen, had één persoon direct door. Toen hij merkte totaal niet op hetzelfde niveau als de rest van de tent te zitten, ging hij direct rechtsomkeert naar huis. Er was zelfs iemand in zo’n toestand dat aangeschoten vrienden zich zorgen begonnen te maken over haar. En weer een ander vond het, eenmaal thuis, nog nodig om het voer van die lieve koetjes even aan te schuiven om vervolgens de nacht door te brengen op de shovel. En ja, dan word je dus zaterdagochtend wakker met een ‘Ik-ben-nog-dronken-kater’. Of met een visstank uit je bek omdat je maar liefst twee palingen hebt opgepeuzeld maar daar niets meer van weet. Zonde van die 22,50 euro.

lichtuit #partytothemax

Moet-ik-er-nu-alweer-uit-kater op zondagochtend

Ook zaterdag grijp je die goudgele rakkers al weer (veel te) vroeg als je meedoet met de Funny Noaber Games. Omdat je eigenlijk nog dronken bent en niet onder wilt doen voor je buurtgenoten. Sommigen gaan dan nog aangeschoten van de Games direct door om vies en smerig te schuren, twirken en rijden bij Bizzey. En dan de nietsvermoedende en onschuldige vrijwilligers bij de ingang uitmaken voor ‘geil’n aap’ of vragen aan mensen of ze je dollo of je ollo willen zien. Wat een feest met die Bizzey, maar slechte teksten zijn het wel!
En dan klinken op zondagochtend om 7 uur alweer de eerste muzikale deuntjes door het dorp en zit je om 10.15 uur rechtop in bed, omdat je denkt dat Gregor op je balkon staat te schreeuwen. Oh nee, het is de Crazy Car Crash die begint. Moet ik er echt nu al weer uit?!

hetantwoordopdievraagisJA #opnaardelaatstedag

Afterparty-kater op maandagochtend

Wat een afsluiter weer, die zondag! Het terrein én de tenten staan bomvol met mensen. Iedereen wil nog even maximaal genieten van die laatste dag. Dansjes bij Vezpa, keihard meeblèren met Jan en Anny om vervolgens bijna het dak uit de tent te springen op de laatste nummers van Saints ‘n Sinners. Dan stopt de muziek en gaat de bar dicht, dat was het dan alweer. MZF 2018 voorbij, over en uit. Niks ervan! Waar kan ik nog naartoe om nog een pilsje te scoren? Menig afterparty spontaan of gepland vindt plaats. Ook die in de helperstent ging tot in de late uurtjes door. En dan ga je met je goede gedrag én afterparty-kater maandagochtend richting het terrein. Helpen om die bende weer op te ruimen. Je komt allerlei mensen tegen met allerlei vragen.

ditisheteinde #datdoetdedeurdicht #daarzijngeenwoordenvoor

Vervelend, die katers. Maar ze gaan vanzelf weer over. En veel belangrijker: ze zijn het resultaat van een donders mooi weekend. Bezoekers, vrijwilligers én katers, tot volgend jaar!!

— door Charlotte Leuveld | Sharon Leuveld —